Ecotuning

Vermogenstoename is niet de enige motivatie om optimalisatie uit te laten voeren.

Vervoer over de weg wordt steeds duurder, belastingen worden hoger en de brandstofprijzen stijgen gestaag maar consistent. Het is daarom zaak om elke liter brandstof maximaal te benutten.

Ondernemingen die hun geld verdienen met wegtransport zien hun winstmarges dalen door deze stijgende dieselprijs, ecotuning kan dus zeer interessant zijn.

Wij zijn niet het bedrijf dat klakkeloos beweert dat u gegarandeerd kosten zult besparen na de softwaremodificatie. Dat kan ook niet, want niet elke onderneming heeft dezelfde inzet van haar materieel. Of u uw materieel gebruikt voor snel-, volume- of zwaartransport heeft dus veel te maken met het verbruik van brandstof. Het is daarnaast ook zeer belangrijk dat uw chauffeurs verstandig omgaan met de software aanpassing aangezien er veel van diens rechter voet afhangt.

De fabrikant kiest in de afstelling van een auto of vrachtwagen voor een compromis. Dit betekent dat de softwarematige afstelling niet optimaal is. De motor moet immers blijven functioneren onder de meest extreme omstandigheden. Omstandigheden die zich, onder meer door het onderhoudsniveau bij onze garages, olie –en brandstofkwaliteit bij onze tankstations, zich in Nederland of geheel West-Europa simpelweg niet voordoen. Binnen de fabrieksinstellingen zijn dus mogelijkheden een optimaler resultaat te boeken wat, naast vermogenswinst, kan resulteren in een reductie van het verbruik.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan is een brandstofbesparing van rond de 5% mogelijk. En laten wij direct eerlijk met u zijn; besparingen van 8-15% zoals op internet wordt beweerd zijn in de praktijk niet mogelijk voor vrachtwagens, voor personenwagens kan dat echter wel.

Indien u interesse heeft om uw wagenpark zuiniger en groener te maken neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en goed advies op maat. Wij zullen inventariseren of ecotuning voor uw onderneming de moeite waard is of niet.

 

© ChipTuning Brabant | Webdesign Mutsaers Rebel 2009